Mina skor

Pegasus 30Icebug DTSPegasus 31Speedcross ProIcebug Aurora
02-07-2013_nike_pegasus30_blue1_1Första paret var nån sorts idiotsäkert val, Nike Pegasus, och dessa blåa var 30-års jubileum. Har de tillverkats och sålts så länge så torde de duga åt en nybörjare. Riktigt bra skor, har sprungit 700 km under ett år med dem och de blev nedgraderade till sommarstugedojor.
7310710090691_007Som vinterkomplement till Pegasusen köptes Icebugs DTS, som dock var lite små. Ännu mindre kändes de i år så de gick till sonen. Sprang nog 200 km med dem ifjol. Reaskor för 75€.
nike-air-zoom-pegasus-31-00Skorea, och köpte ett par Pegasus till för att ersätta de förra. Den kunniga försäljaren rekommenderade att inte byta om man har en sko som fungerar. Tunna, lätta och avancerade snabba skor är inte lika bra för de långa sträckor jag siktar in på. Sa han. Sprang halvmarathon med dessa och märkte efter det att de förra var nog vädligt slitna. Med ett par vet man inte hur dåliga ens skor har blivit-man behöver ha två för att veta när man ska lägga dem på hyllan.
Salomon-Speedcross-Pro-Shoes-AW15-Offroad-Running-Shoes-Black-White-Red-AW15-L37260800-4För Höga Kusten Trail köpte jag dessa SpeedCross Pro, hann inte springa särdeles många kilometer med dem i höstas men satt mycket bra på foten. Gick att springa i snö men på halt underlag var de nog sämre än nån annan sko. I terräng, längs stigar och över stock och sten känns de stabila och pålitliga, foten är i en strumpa så skon vrids inte utan sitter som gjuten. Tar inte heller på anklarna, skaver inte och ger känslan av styvhet.

aurorabugripgreypoison-17571-x450Senaste paret är alltså här, Icebug Aurora. Försökte springa med Pegasusen, men det var för halt, spände hela kroppen för att inte halka och då är det inte skoj längre. Auroran är ganska bred och rymlig framtill, min fötter är inte helt symmetriska och tror därför att smala skor skulle passa illa. Ganska styva på alla sätt, fick en rejäl blåsa på ena hälen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *